Nieuws

Secretaris: per 1 mei hebben wij Niels Sadelhoff als secretaris van de stichting. Niels heeft in diverse landen ervaring opgedaan in de automotive industrie. Wij zijn heel blij met Niels omdat Niels ook mee kan denken over slimme gereedschappen als lokale boeren in de duurzame landbouw door willen groeien.
Penningmeester: per 1 april 2020 heten wij Sef Maessen welkom als penningmeester binnen de stichting. Sef heeft ervaring in diverse landen in Afrika waaronder Zambia en Angola. Hij heeft ruime boekhoudkundige ervaring en ervaring met stichtingen. Wij zijn dan ook heel blij dat Sef al een tijdje ons op de achtergrond adviseerde en nu officieel.    http://www.sefmaessen.nl
Van oktober tot begin december 2019 zijn wij weer in Mozambique geweest. We hebben veel bereikt om de voortgang te realiseren. We hebben contact opgebouwd met de Landelijke onderwijsinstelling ADPP en met de Nationale landbouworganisatie IIAM, om in de toekomst plantmethodes af te stemmen en de import van zaden te realiseren.

Sinds mei  2019 is Avelino afgestudeerd en bij ons in dienst gekomen. Hij werkt nu op een boerderij in Namaacha waar Ernst Gotsch een cursus Syntropic Farming heeft gegeven. We hebben samen met Avelino een training gegeven aan studenten op ISET-One World University en er zijn heel veel groentebedden aangelegd zodat ze in hun eigen gezonde voeding kunnen voorzien. Dit was voorheen niet zo!

Ook hebben we samen met Avelino en werknemers een kas gebouwd. In deze kas kunnen bomen afharden voor de 1000 ha die de universiteit wil aanplanten met inheemse bomen. Het witte doek is hergebruikt en beschermd planten tegen de wind (zie foto).

Estuva ISET

Link:  https://harmonergy.nl/2018/11/04/oogstdienst-heumen-4-11

Bijenkasten